BEZY
Zgodnie z wczorajszą obietnicą podaję przepis na pyszne beziki:
5 białek
1 szklanka cukru
1 duże opakowanie cukru waniliowego (32g)
Białka ubijamy na sztywną pianę do ubitych białek dodajemy stopniowo oba cukry (ja dzielę na 3 razy) gdy oba cukry są wymieszane z ubitymi białkami, ubijam dalej cały czas jeszcze przez 7-8 minut wtedy piana robi się bardzo sztywna i nie czuć drobinek cukru. Dużą blachę wykładam papierem do pieczenia i nakładam łyżeczką kleksy, piekę bezy w temp. 170st. przez 70 do 90 min. w zamkniętym piekarniku. Przepis bardzo łatwy i prosty, nie ma opcji że się nie uda!!!
Są naprawdę pyszne jak i wczorajsze ciasto!!!
Życzę smacznego!!!
Beziki palce lizać. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNo to kiedy kawa u Ciebie? :D
OdpowiedzUsuńW każdej chwili możesz wpaść do mnie bez względu na porę dnia:)Już się nie mogę doczekać naszego spotkania. Serdecznie zapraszam i pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń